torsdag 3. oktober 2013

Anne Gry Øyeflaten og HAVREVINGENS AMBRA *Udda* på Open European Championship 2013 i Heelwork to Music!


Tenk at vi ble nr. 20 av 41 en startende i Open European Championship (OEC), med 24,23 poeng!!   J
Jeg er så stolt av min lille Udda! (Havrevingens Ambra). Hun er simpelthen helt fantastisk! 
Vi startet tross alt ikke med å trene HTM før desember i fjor (2012), og hadde vår HtM debut i januar i år! Og vi har jo liksom ikke bare fokusert på HtM heller, men har også rukket å få med oss en hel del andre eventyr siden debuten!
Udda ble jo norgesmester i spor i august, og dermed direktekvalifiserte hun seg til Nordisk Mesterskap i Danmark i september. Det var forøvrig en liten strek i tidsplanen, for det ville si at vi måtte fokusere på nesearbeid og vanlig LP mye lenger enn planlagt.  Vi fikk dermed kun 2 uker til å «flikke» på HtM programmet vårt før OEC..  Jaja, vanligvis så kan man gjøre ganske mye på 2 uker…..men ikke når man skal reise allerede tirsdag….. 


og bilen havarerer i Bremen onsdag med alt det medfører. Vel, vi skviset oss inn i bilen til Jessica videre til Holland. Udda fikk plass mellom mine ben i forsetet, og bagasjen min klemte nesten Sabine flat i baksetet. En god del av torsdagen ble brukt til å tenke på hva man skulle gjøre med Caddy’n, samt forsøke å få kontakt med firmaet bilen var tauet inn til, forsikringsselskap og forhandler hjemme i Norge. Hvem kunne hjelpe, og kom jeg til å få noe hjelp av Opel-forhandleren som jeg kjøpte bilen av for 2 – 3 mndr siden?  Jeg var jo nå eier av en 2008 modell Caddy Maxi som kun har gått 80 000 km, men med kaputt motor – havarert i Tyskland – full av hundeutstyr, bur osv.  Jeg kan love at jeg var rimelig fortvilet over situasjonen. Men, ikke bare på grunn av bilen min, men også fordi jeg ødela for Jessica og Sabine. Jeg var jo med for opplevelsen, og visste godt at jeg ikke hadde noe i toppen å gjøre. Men de to har jo begge fantastiske program som er helt på høyde med de beste. Og pga meg så fikk de jo absolutt ikke den oppladningen de trengte før mesterskapet! Ikke no’ gøy!
Og da jeg så omsider skulle teste HTM programmet vårt…..…….


 – ja så fungerte selvsagt ingenting som det skulle. Surprise?! Selvsagt ikke! Hva kan jeg forvente egentlig? 
Vel, jeg kan love at jeg slet litt kvelden før konkurransen. Hvor mange av de nye ideene skulle jeg ta med, hva skulle jeg kutte ut osv. Ai-ai-ai – jeg anbefaler ingen å ha så mange løse tråder i luften før et mesterskap!  Spesielt ikke når man er så fersk i gamet som vi er!!  
På fredag så var det «inne trening» i hallen. Dvs at man får litt treningstid i både oppvarmingsringen og hoved ringen. Udda og jeg klarte å okkupere et hjørne i oppvarmingsringen som vi lekte og hadde det gøy i.  I hoved ringen ville jeg kun gjøre en enkel banevandring slik vi gjør her hjemme. Dvs man går programmet uten hund, og planlegger hvor man skal gjøre ulike moment/øvelser for å se at man får plass til å gjøre neste moment. En enkel oppgave som jeg slett ikke mestret!?  Snakk om stress! En finsk deltager okkuperte nemlig hele den midtre langsiden med seg og sin hund, og da ble oppgaven for komplisert for en enkel pike fra landet…. ;). Så til slutt ga jeg bare opp, og bestemte meg for cirka hvor jeg skulle starte og i hvilken retning. Phuu, godt at banen for en gangs skyld var stor nok!
Under middagen på fredagskvelden trakk de startrekkefølgen, og jeg fikk start nummer 4. Helt perfekt!! Det innebar at jeg kunne bli med på innvielse seremonien, og at jeg ikke hadde tid til noen panikktrening før vi skulle i ringen. J  Helt supert!
På stevnedagen kom vi av gårde i tide, så vi rakk både innmarsj og lufting.
Oppvarmingen vår timet jeg som vanlig dårlig. Jeg er nemlig alltid livredd for å komme for sent, så jeg stresser av gårde altfor tidlig - selv om jeg har full kontroll og VET at jeg blir for tidlig! Jaja – bare å gjøre det beste ut av det, og jeg vekslet etter beste evne mellom lek og ro – samtidig som jeg øvde på å puste så ikke det skulle bli nødvendig å bruke hjertestarteren som hang på veggen. Jeg hadde for øvrig vist Jessica hvor den hang, i fall det skulle bli behov for den. ;)
Selve gjennomføringen av programmet er jeg veldig fornøyd med. Selvsagt så skulle jeg ønske at det det hadde vært enda bedre, men Udda jobbet fint og kjentes glad ut – og da er jeg fornøyd!  Vi hadde jo noen misser, og måtte ty til litt improvisering – men sånn er det jo alltid for oss. Så hvorfor skal OEC være noe unntak??? ;)

Resten av dagen brukte jeg til å titte på alle de andre deltagerne. Kjempegøy! Programmene var underholdende, men fremfor alt var det gøy at så mange glade hunder som beholdt attityden til tross for ekstremt nervøse hundeførere. HtM er jo en veldig ung sport i de fleste land, men det var virkelig et flott nivå på deltagerne! PS. DVD finnes å få kjøpt!
Jessica & Izi startet som nr. 37 og de gjorde en formidabel jobb. De har et helt fantastisk program, og Jessica kan jo virkelig det med å by på seg selv og spille ut dramatikken i programmet! Og Izi – ja han jobber som en helt!
Det er jo kun 10 av de 41 hundene som går til finalen. Jeg synes jo at det skal være 15 hunder med i finalen, og da hadde jo Izi også vært der.
J  De kom på en suveren 13 plass. Helt fantastisk bra jobbet! Gratulerer så mye begge to!

Vinneren av HTM ble Anja Christensen fra Danmark, med sin Border Collie Queeny. De hadde et program som ingen andre var i nærheten av å matche. Gratulerer! J
Vinneren av Freestyle ble Marina Novoselova med sin Newfoundlands hund.
For øvrig så var arrangementet i Holland helt fantastisk. Super bra lokaler, og tidsplanene ble for det meste overholdt. Og takket være det Belgiske laget, som holdt oss med selskap under middagen både lørdag og søndag, så fikk vi trimmet lattermusklene ekstra. Det er virkelig lenge siden jeg har ledd så mye!
Til slutt må jeg bare igjen takke Jessica Karlgren for en super tur! For alle som ikke har forstått det ennå, den dama er simpelthen makaløs ! Jeg skal ikke avsløre for mye om henne – for hun må/bør oppleves live. Men ved siden av å være smart og løsnings orientert  så har hun et fantastisk humør og en generøsitet som overgår de fleste jeg kjenner! Hun hjelper til og står på hver gang hun ser at hun kan bidra – og jeg kan avsløre at hun får med seg det meste! Tusen takk for en uforglemmelig tur, Jessica! 
PS. Jessica driver Villhunden hundeskole i Halden – så vil du oppleve henne live - så meld deg på kurs!

Faktarute: Litt om Open European Championship (OEC): Det er et mesterskap som arrangeres på høsten hvert år. Mesterskapet holdes alltid i Europa, men det er åpent for deltagere fra hele verden. Hvert land kan sende 4 deltagere, hvorav 3 teller med i sammendraget på lagkonkurransen. Dersom det finnes ledig kapasitet etter at alle land har meldt på sine deltagere kan man melde seg på som individuell deltager. I år så var det over 100 deltagere, hvorav 41 av disse deltok i HTM. Resten deltok i Freestyle.

Vil du vite mer om Freestyle og Heelwork to Music (HtM) – gå inn på:
 http://norsk-freestyleforening.no/

Hilsen  Udda  & AnneGry
Havrevingens Ambra *Udda*  (IPO1  SL2  FH1  BH  LPIII  NBrCh   SBrCh  NUCh  SUCh NV2010  NordV2010, Norgesmester spor 2013 )   &   AnneGry Øyeflaten 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar