søndag 27. mai 2012

Ny søknadsfrist for landslaget

Vi har flere plasser på landslaget, og vi åpner herved opp for at akkurat du kan søke deg inn. Ny frist blir 1. juli, uttaket vil bli gjort av regelverks- og fagkomitéen. Hvilken dag uttaket blir utlyst er ennå ikke bestemt.

Kravene for denne runden er som følger:
  • Ha konkurrert og vist at dere kan prestere i ringen.
  • Ha potensiale til å utvikle seg videre.
  • En hund som takler reise og forstyrrende miljøer.
  • Mulighet til å delta på de kommende samlinger, som er følgende datoer:
    4-5. august: Hokksund - kurs med Siv Svendsen
    15. september: Lunde, dagen før konkurransen der oppe. Landslagsdeltakerne oppfordres derfor til å starte dagen etterpå.
    27. oktober: Sted ikke bestemt. For de som skal gå dommerutdanning, vil de få dispensasjon for denne samlingen.
  • Ha et ønske om å delta i mesterskap.
Vi oppfordrer spesielt deg som er interessert i å trene HTM til å søke, da vi har få ekvipasjer inne denne grenen! Søknadsskjema finner du her. Skriv gjerne så utfyllende som mulig! Søknaden kan sendes på mail til Anja. Er du usikker på om du bør søke eller ikke? Ta gjerne kontakt med Anja  eller Jessica for å høre om dette er noe for deg.

Har du ikke mulighet til å delta på landslaget, men fortsatt er interessert i å delta på mesterskap? Ta gjerne kontakt med oss så vi vet om det og kan følge med på deres prestasjoner i ringen.

VELKOMMEN SKAL DU VÆRE!

Kanskje dette blir deg en dag?

fredag 25. mai 2012

Dag 3 - freestylekonkurransen

Slik så forberedelsene ut sent på kvelden før den store dagen ut:

Plassering av rekvisitter planlegges, i  forhold til størrelsen av banen
og dommerplassering...
  Klok av skade sto vi tidlig opp, smertefullt tidlig. Klokken 05.30 kjørte vi mot Salzburg for å slippe unna kø, noe vi også gjorde. Vi var ikke de første på parkeringsplassen, så det var nok flere som tenkte som oss. Vel fremme fant vi oss en god plass og fikk på plass tingene våre i god tid. Flagget ble hengt opp, og takkekortene fikk plass på veggen. Sjokoladen vi fikk i gave havnet på bordet, og alt var klart for start ... trodde vi...

Cindy hadde vært oppe et par ganger i løpet av natten, og det kunne virke som om hun hadde forstoppelse. Vi håpet i det lengste at hun skulle kvikne til, men den gang ei. Jeg forsøkte å få byttet starten hennes slik at hun kunne få starte sist, men det fikk vi ikke lov til. Etter å ha diskutert mye frem og tilbake valgte Tina å trekke henne. det viktigste var Cindy, og følelsen av å stå mitt ute på banen med en syk hund som ikke klarte å prestere ville ikke vært bra. Tina skal ha all kreditt for å takle dette på best mulig måte og klare å snu tankene til noe positivt. Selv om sorgen og skuffelsen var stor, ville hun ikke la denne hendelsen ødelegge for hele turen, og jeg tror hun hadde en fin tur og fikk oppleve mye flott freestyle slik at det ikke var bortkastet.

Før konkurransen gikk av stabelen, fikk vi oss nok en overraskelse. Først hører jeg rykter om at det ligger godbiter i banen. Jeg ser noen kommer og deler opp banen og tenker at det kanskje har noe med rengjøringen av teppet,. Nye rykter svirrer rundt om, det er plutselig snakk om at vi kun skal bruke halve banen og at det VM i juniorhandling skal gå på den andre siden! Man vet virkelig ikke, etter alt kaoset som har vært under helgen (bare en ørliten brøkdel har blitt nevnt her i bloggen), visste man seriøst ikke om man skulle få hakeslepp, grine eller le. Vi valgte det siste, da det ikke var poeng i å bruke tiden på noe annet. Med dommer Emmy M. Simonsen i spissen av laglederne troppet vi opp hos sjefen for å få ordnet saken. Vi fikk heldigvis tilbake banen vår, men mistet oppvarmingsbanen. Varme opp måtte vi gjøre der det passet oss, noe som var et greit nok alternativ til en kupert bane med hunder løpende i venstresving rett ved siden av oss.

Så var det endelig Jessica sin tur. Med nerver i helspenn bar det ut på banen. Det er ikke lett å holde nervene i sjakk på en så stor bane og på et så stort arrangement, men Sussi jobbet som bare det! Selv om de ikke fikk til alt de skulle ønske, så fikk de hederlige 18,60 poeng (18,70 som det først ble opplyst om var en regnefeil fra arrangørens side) og en 29. plass. Det er faktisk ganske bra i et slikt selskap hvor dommerne er strenge med poengene og konkurransen er verdens tøffeste!


Som startende nummer 28 var det Marianne og Vikki sin tur. Som lagleder må jeg innrømme at det var altfor spennende når "barna mine" var i ringen, og at jeg skulle få satt rekvisittene deres riktig. Ikke hjalp det at det ikke fantes en ringsekretær der, slik at det var litt opp til oss å komme oss til rett tid inn på banen. Adrenalinet mitt var nesten like høyt som deltagernes da de entret banen og hjertet banket høyt da musikken startet. Lettelsen var stor da jeg bare kunne knipse i vei med kameraet mens Marianne og Vikki danset seg i vei til The Boy does Nothing. De hadde deres beste forestilling noensinne og det var en fryd å se på!


 Spenningen var til å ta å føle på da resultatene ble lest opp. 23,67 poeng! Det hørtes jo bra ut, det eneste frustrerende var at vi ikke visste hva det ville si! Utover dagen hørte vi ekvipasjer som la seg over og under Jessica og Marianne, men vi visste overhode ikke noe om plassering! På premieutdelingen ble kun de ti finalistene ropt opp, og en påminnelse om lagkonkurransen måtte til før den ble lest opp (de trengte litt tid på å regne det ut). Vi reiste med andre ord hjem uten å vite hvor vi hadde plassert oss, for da jeg skulle lete opp den ansvarlige etter premieutdelingen var hun forduftet!

Planen var så å leke turister, men ikke fant vi turistinformasjonen GPS'en påsto fantes og ikke visste vi hvor vi skulle. Varmt var det også, så vi dro hjem til hotellet. Slitne var vi alle mann, og mange ting fra dagen skulle fordøyes. Fremme på hotellet var det oppvisningstid! Eierne ville gjerne at datteren skulle få se hva gjestene deres egentlig drev med for noe rart, så da ble det litt show for alle gjestene som spiste middagen sin akkurat da.



Som takk for oppvisningen fikk alle en drink etter eget valg gratis! Vi valgte å sjekke ut den kvelden og dra avgårde dagen etterpå. Vi brant oss litt på reisen til, og med tanke på at vi hadde en ferge vi måtte rekke, turde vi ikke annet. Jeg kommer til å skrive litt om hotellet i et eget innlegg, for det kan anbefales på et varmeste!

Alpefestival!

Da vi kom hjem fra trening på torsdag, var alle veier stengt! Det var nemlig en festival i gatene, og vi endte opp med å kjøre rundt og rundt i håp om at det var mulig å komme seg inn på baksiden av hotellet. Heldigvis fikk vi tilslutt parkert i gangavstand til hotellet, og vi kunne nyte moroa istedet.

Det var barneløp i gatene...
...og forskjellige konserter, her en imponerende oppvisning med jodling.
Hjelpe meg og den jenta kunne bevege tunga raskt!

Middag på uterestaurant i sola var prikken over i'en. I Norge er jo reglene ganske strenge, så hva er vel bedre enn å kunne ta med seg hund på restaurant? Kelneren kunne ikke brydd seg mindre og syntes det var helt greit å traske over hunden. Det føltes veldig rart for oss nordmenn som er vant til å måtte vise så mye hensyn med hundene våre...


Cindy storkoser seg!
Tror kanskje Sussi synes det er helt topp å velge i menyen.
Mangler vel bare en landstryker?
 Dette må vel være en super måte å lade opp til et VM på?

Det må sies at Ruhpolding, stedet vi altså bodde på, er et populært skisted hvor store internasjonale renn arrangeres. Restauranten vi spiste på var ganske så populær blant sportskommentatorer fra NRK fikk vi opplyst av en stolt kelner, da han oppdaget at vi kom 'aus Norwegen'. Vi ble til og med vist akkrediteringskort til John Herwig Carlsen!

onsdag 23. mai 2012

Resultater med filmer fra VM i freestyle

Det vil bli en god del innlegg her i bloggen fra VM, men det er mange slitne sjeler så dere får smøre dere med LITT tålmodighet (den som venter på noe godt osv). Her kommer resultater fra freestyle og de filmene jeg har funnet. Etterhvert som det dukker opp flere filmer (vi har endel selv også), kommer jeg til å skyve dette innlegget opp. HTM kommer så fort en komplett resultatliste dukker opp. Deltagerne har ikke en gang fått kritikkskjemaer, så ting tar litt tid...


1. plass
Thierry  Thomas og Ubac du mas de la Rabeyine (border collie), Frankrike 26,33/

2. plass
Vanda Gregorova og Enrisa Orlen (chihuahua), Tsjekkia 26,67/



3. plass
Vanda Gregorova og All that Brandy Gentle Mate (australian shepherd) 26,90/



4. plass Jules O'Dwyer og Fjurdyhoeve Flynn "Matisse" (border collie), Belgia 26,33/

De neste ekvipasjene kom til finalen, men vi vet foreløpig ikke hvilken plassering de fikk!

Galina Chogovadze og Moja Nadezhda Rolly Royce (border collie), Russland 25,77/



Marina Novoselova og Funnewf Gloria Day (newfoundlandshund), Russland 25,67/

Alena Smolikova og Dapper Dame Black Chevers (border collie), Tsjekkia 25,63/



Olga Kuzina og Tutta Larson (labrador retriever), Russland 24,97/

Michaela Neiglick og Urax Ylva-Li "Rut" (border terrier), Sverige 24,67/

Sandrine Mullie og Zippy des Supers-Supers (dvergpuddel) 24,57/

11. plass
Polina Il'ina og HardyHeart du Val du Vent Dore (pyreneisk gjeterhund langhåret), Russland 24,02 p.

12. plass
Roger Buonocore og Cookies du Domaine de Jolea (border collie), Frankrike23,87 p.



13. plass
Marianne Aas og Memory of Sara av Sea Perto "Vikki" (australian shepherd), Norge 23,67 p.



14. plass
Carina Persson og Öbetets Pop (border collie), Sverige, 23,23 p.

15. plass
Linnea Vejde og Force Galaxie's Furst Wolf (australian shepherd), Sverige, 22,47 p.



16. plass - NY!
Grietje Wagenaar og Fjurdyhoeve Floyd (border collie), Nederland 22,10 p.



17. plass
Salla Haavisto og Loving You Lime (west highland white terrier), Finland 21,63 p.

18. plass
Monika Oslovska og Arsinoe Z Rise Wa (border collie), Slovakia 21,47 p.

19. plass
Luc Daems og Tchaka vom Terlüner Scloss (hvit gjeterhund), Belgia 21,23 p.

20. plass
Esther Niemeijer og Cookie's Fortune Cowgirl Pride (australian shepherd), Nederland 21,03 p.

21. plass
Salla Haavisto og Loving You Like it or Not (west highland west terrier), Finland 20,78 p.

22. plass
Sini Eriksson og Mutkis Onnensoturi (shetland sheepdog), Finland 20,77 p.

23. plass
Alexandra Plank og Esprit vom Chiemgauer Ländchen (border collie), Østerrike 20,50 p.



24. plass
Margareta Löfgren og Working Beauty's Excellent Energy (toller), Sverige 20,33 p.



25. plass
Arlette Cloes og Zingara van de Duvetorre (laeknois), Belgia 20,30 p.



26. plass
Erika Johansson og Pine Garden's Nej-Lihka (mops), Sverige 19,73 p.

27. plass
Jette Haastrup og Precenta's Addi (dachs strihåret), Danmark 18,90 p.

28. plass
Bregtje Hut og Troy (border collie), Nederland 18,80 p.

29. plass
Jessica Karlgren og Sussi (cavalier king charles spaniel), Norge 18,70 p.



30. plass
Simona Drabkova og Frederica Alary Aslar (dobermann), Tsjekkia 18,60 p.

31. plass
Ulrika Persson og "Diva" (dobermann), Sverige 18,37 p.

32. plass
Vanda Rihova og Ara ze Zacpalova Chovru (schäfer), Tsjekkia 18,33 p.

33. plass
Ilona Szednyj og Elias vom Wachtberg (golden retriever), Østerrike 17,80 p.

34. plass
Christiane Hanchier og Funnyluna van Nattrkja (australian shepherd), Belgia 17,77 p.

35. plass
Corinne Medauer og Flyinggirl of Maranns Home (border collie), Frankrike 17,77 p.

36. plass
Corinne Medauer og Vulcaine du Domaine de Jolea (border collie), Frankrike 17,63 p.

37. plass
Wies Terbeek-Koelwijn og May Gamgee From Hobbtishome (collie korthåret), Nederland 17,37 p.

38. plass
Kate Olsen og Fremtiden's Zonja (dansk/svensk gårdshund), Danmark 16,57 p.



39. plass
Esther Niemeijer og Exquizt Mr James From a Beloved Home (Shetland sheepdog), Nederland 16,07 p.

40. plass
Marianne Bletsky og Lykkedragen's Dee Dee Blondie (cavalier), Danmark 15,73 p.

Disket
Ayala Naor og Leonardo Da Vinci (border collie), Israel

Lagresultater
  1. Tsjekkia 79,20 p.
  2. Russland 76.40 p.
  3. Belgia 72,99 p.
  4. Sverige 70,47 p.
  5. Frankrike 67,91 p.
  6. Finland 63,18 p.
  7. Nederland 61.93 p.
  8. Danmark 51,19 p.

fredag 18. mai 2012

Dag 2 i VM

Her har du et bilde av inmarsjen:



Ser ikke noe bilde sier du? Da har du helt rett, for der var ikke vi! Vi hadde innmarsjen vår på de Østerrikske motorveier, noe som varte lange. Vi kjørte fra hotellet kl. 6.55 og var fremme kl. 11, en tur som burde tatt 30 min. i kjøring og ca. 15 min. med buss... Det var kø, kaos og krampe i clutch-foten. Desperate utstillere og deltagere kom løpende med hundene sine langs motorveien for å komme frem i tide, et ubeskrivelig synm der nyfriserte hunder kom travende med sine lettere paniske eiere på slep.


Vi fikk med oss litt under halvparten av htm-konkurransen, og gikk glipp av mye dessverre. Jeg hadde lite tro på at de skulle klare å holde den meget korte tiden, men utrolig nok gikk det! Derimot var det noen meget desperate dommere som løp til toalettet. Dømme godt over tredve ekvipasjer på fire timer uten pause er en tøff jobb, spesielt når tidspresset er så høyt å å bli ferdig i tide. Men, jeg biter det i meg og beklager at jeg ikke hadde tro på at det skulle gå. Kan bli mer spennende å se når mere rekvisitter skal ut i ringen, men vi har tro på at det går. Så er det sikkert andre utfordringer som dukker opp er jeg redd.

Premieutdelingen ble en anelse spesiell, da de tre beste fikk sløyfe og lagplasseringer ikke blir ropt opp. Så viser det seg at arrangør plutselig har fått det for seg at i dag og i morgen er individuell konkurranse, mens på søndag er lagkonkurranse! Det er jo ikke det som har blitt opplyst, så man kan lure på hva de har tenkt på egentlig. Det blir nok rettet opp skal dere se, for jeg tviler på at alle er klare for å kjøre lagkonkurranse i både htm og fs på søndag også... Fortsettelse følger, i en lang rekke forvirrende beskjeder og kaos. Men vi smiler allikevel vi!

Resultater (som vistnok ikke er helt bekreftet, men kommer fra sikre kilder):
Finalen:
  1. Katja Tamminen, Cabaroo Glacier Gale 26,01 p.
  2. Thierry Thomas, Ubac du Mas de la Rabeyine, 25,61 p.
  3. Vanda Gregorova, Gentle Mate All That Brandy, 24,37 p.
  4. Simone Drabcova, Fredericia Alary Aslar, 23,98 p.
  5. Jules O’Dwyer, Van de Galeystukken Hellraiser 23,85 p.
  6. Luc Daems, Tchaka vom Terlüner Schloss, 23,45 p.
  7. Galina Chogovadze, Sun Light Spot, 23,43 p.
  8. Mari Muhonen, Tres Colores Isla Bonita, 23,18 p.
  9. Sandrine Mullie, Deejay white, 23,16 p.
  10. Arlette Cloes, Zingara van de Duvetorry, 23,13 p.
Lag-resultater
  1. Finland, 71,79 p.
  2. Belgium, 70,46 p.
  3. France, 69,70 p.
  4. Czech Republic, 69,26 p.
  5. Russia 67,16 p.
  6. Denmark, 65,15 p.
  7. Sweden, 64,37 p.
  8. Holland, 62,15 p.

Nå begynner alle få fokus mot morgendagen. Kristin har vært så grei å tilby seg å oppdatere dere på Team Norway på Facebook så fort hun får beskjed fra meg om resultater! Så kommer det mer utfyllende utover ettermiddagen/kvelden her på bloggen. Vi tar gjerne i mot gratulasjoner og lykkeønsker her på bloggen! Nå er det tid for å legge seg, det blir skrekkelig tidlig for oss i morgen tidlig, skal vi være helt sikre på at vi rekker det. Da får vi heller sitte ute og vente til det åpner...


torsdag 17. mai 2012

Endelig fremme og dag 1 med trening

Vi har hatt en lang kjøretur foran oss, og enda lengre skulle den bli for enkelte av oss... Sette de to ulykkesfuglene Tina og Anja i samme bil var kanskje ikke smart? Det begynte så greit da Anja tok toket til Hirtshals for å møte Tina, og vi cruiset oss gjennom Danmark i passelig tempo...

Cindy får seg en luftetur på en dansk rasteplass.
Det gikk greit helt til vi kom til Hamburg. Der gikk tempoet litt vel passelig en lang stund...
'
KØ, KØ KØ...
Deretter gikk det gale veien (selv om vi faktisk klarte å kjøre rett gjennom hamburg i motsetning til visse andre som tok en sightseeing-runde). PS! Det finnes en fontene i Hamburg som er ganske stor, hilsen Jessica og Marianne... MEN, så var det ei som heller vill gjøre frankfurter av seg istedetfor å reise til München. Det var veldig dumt faktisk! Det ble et par ekstra timer, i tillegg til de ekstra timene det ble med en treg bil som strittet hardt i mot. For å gjøre en laaaaaang og kjedelig historie veldig kort, så kom Jessica og Marianne frem klokken 01.40, og selv med fire timer etterslep var Anja og Tina fremme kl. 8.45 på morgenen... Det var en rask tur i dusjen og så bar det i vei til Salzburg. Trøtte, vi? det må være dagens underdrivelse.

Vi kom bittelitt forsent til treningen, men alt ordner seg for snille piker og det ble etterhvert mange muligheter for god trening i ringen for de som ønsket.


Bare se så snill?

Blomsterpiken i full konsentrasjon.
Utøverne fikk mulighet til å trene med godbiter i ringen
fordi teppet ble rengjort etterpå.
En dansk og en norsk cavalier i treningsringen.
Esther og Jamie fra Holland
Noen som tviler på temaet her? 
Desverre ble bilder av Marianne og Tina for dårlige, men de fikk sin tilmålte tid i ringen og litt til de også.
Det ble utveklsing av mange hyggelige kort og gaver lagene i mellom (bilder kommer), men vi har et til ære for Eirin Bryde Brunsby som ønsket at vi skulle gjøre Mozart kuler av motstanderne våre...
'
Mission accomplished!

Ellers har alt gått hulter til bulter. Det er ÉN stakkars ungjente som har forsøkt å organisere hele VM alene! All ære til henne, men det har selvsagt blitt noen utfordringer for vær og enhver av oss andre. Det ser ut til at det blir en ordning, selv om det kommer til å bli forsinkelser for arrangørene enten de vil eller ei! Det er heldigvis ikke vårt problem, vi skal gå inn i ringen på lørdag og gjøre vårt ytterste. Musikken er på plass, rekvisitter og bur er lagret på stedet. Da gjenstår det bare for oss å stå opp grytidlig i morgen for å rekke og komme til Salzburg tidsnok (7.30).

Kvelden har blitt tilbrakt i stemningsfulle og trivelige Ruhpolding.

Hotellet vårt, et meget flott sted å bo!
Mer om dette kommer i en egen blogg.
Se hvilken utstikt vi våkner opp til hver morgen!
Sussi viser et av stedets vakre bygninger.

Middag på pizzeraen rett nede i gata.

Jessica får endelig oss på nett,
slik at denne bloggen ble mulig å skrive.
Det er dessverre ikke nett i hallen, så det vil bli oppdateringer hver kveld i stedet, hvis vi ikke finner en annen løsning underveis. I morgen blir det innmarsj kl. 08.30 og HTM begynner kl. 9.00. Vi skal kose oss som tilskuere.

tirsdag 15. mai 2012

Ut på tur, aldri sur?

Ønskedrømmen når man skal på tur er at man pakker sakene sine og bare drar til dit man skal. Selvfølgelig så går ikke alle drømmer i oppfyllelse. Først var det Anja som fikk dosen sin. I det jeg skal dra stikker den ene hunden (Frekja) av og blir borte i 45 minutter. Dermed rakk jeg ikke toget og var veldiog forsinket da landslagsdresser skulle hentes hos NKK. Ikke hjalp det at posten ikke dukket opp, og gratulasjonskortene til de andre deltagerne var en saga blott... Heldigvis ble provisoriske kort innkjøpt, tog rukket og landslagsdresser innhentet i siste liten.

Desverre fikk jeg det forholdsvis lett i foprhold til Tina! En trist Tina ringte meg og kunne fortelle meg at det ene hjulet hadde falt av! Etterhvert fikk hun beskjed at hun ikke kunne kjøre bilen videre og måtte snu! Lettere panisk tilstand ble det, da den andre bilen kun er en toseter og jeg da ikke hadde noen å sitte på med. Heldigvis blir det en løsning på alt! I morgen tidlig tar Tina ferge fra Larvik til Hirtshals og jeg tar tog fra Frederikshavn til Hirtshals, hvor ferden vår går videre til hotellet. Det blir en sen kveld, og det er nok fare for at det blir et par zombier som dukker opp på trening på torsdag i ekte 17. Mai ånd...

Nå koser vi oss ombord på Stena Saga. Været har vært nydelig og det var varmt og deilig på dekk der vi sto og snuste inn sjølufta. Vi har forspist oss på buffe og fått mange spørsmål hvilken sport vi har representert... Merkelig hvordan det plutselig blir mindre interessant når vi forklarer hva freestyle er? Vi er så heldige å ha egen hundelugarer, med luftedekk som nærmeste nabo. I skrivende stund ligger Vikki i senga sammen med Marianne og koset seg veldig.

Neste oppdatering blir nok ikke før torsdag. Morgendagen kommer hovedsaklig til å gå med til kjøring.

Det er ikke lett å få plass til alt i en bil, og det gikk vel heller
ikke...

Flere bilder kommer senere, da nettet på båten er så tregt.

Snart klart for avgang...

Rundt om i fire forskjellige husholdninger foregår en god del forberedelser nå. Har man husket å få med seg alt av viktige og uviktige ting? Man merker presset komme, sommerfuglene i magen begynner å bli livligere og reisefeberen kommer snikende når man innser hva klokken faktisk er og at det er i dag det skjer. Selv om vi kun hr hatt et par måneder på planleggingen, så har det virket som en evighet. Når evigheten brått og brutalt er over, så begynner man virkelig å lure på hva man har begitt seg ut på. Det verste er at jeg som skriver dette, skal ikke ut i ringen en gang. Jeg skal bare holde styr på de tre andre, kjenne på en ulidelige spenningen når de er i ringen, passe på at reisa går bra og at deltagerne har fokuset der de skal. Allikevel sitter jeg og kjenner på den ulidelige spenningen. Det er i dag det skjer, vi skal til Østerrike!


Vi lover å holde dere oppdatert underveis. Det er trådløst nettverk både på båten og hotellet. Jeg har vet foreløpig ikke hvordan det vil være på arenaen. Er det internettilgang der, vil vi holde dere oppdatert kontinuerlig, hvis ikke blir det en oppdatering når vi kommer til hotellet. I det minste får vi forsøke å få lagt ut meldinger på vår Facebook side Team Norway hvis vi ikke får tilgang til bloggen. Vi skal gjøre vårt beste!

En liten oversikt over uken som kommer:
 Tirsdag 15. mai: Reiser med ferge til Danmark med Stena Saga kl. 19.30
Onsdag 16. mai: Kjøre til hotellet i Rhupolding, ca. 14 timer kjøring + pauser.
Torsdag 17. mai: Hurra for Norge og trening på arenaen kl. 11-11.15.
Fredag 18. mai: HTM-konkurransen. Vi lener oss tilbake og koser oss.
Lørdag 19. mai: Vi skal i ilden kl. 09.50 (Tina), 10.30 (Jessica) og 11.15 (Marianne). Tidsskjemaet som er satt opp et veldig tett, så det blir spennende å se om de klarer å unngå forsinkelser!
Søndag 20. mai: Finale.
Mandag 21. mai: Hjemreise.
Nå er alt pakket å klart, alt som mangler er å håpe at postmannen er her tidlig så vi får med oss takkekort og at jeg rekker å hente landslagsdresser hos NKK.

Igjen vil vi takke våre sponsorer som har gjort denne turen mulig. På liten tid var vi nødt til å skaffe mest mulig penger for å kunne gjennomføre reisen, og mange har gladelig stilt opp for oss. Vi setter så utrolig pris på det!



Strömstad Klimatbyggen

Lillegull Hosen









 


søndag 13. mai 2012

Svigermødre er gode å ha!

Det har vært noen hakeslepp underveis, den ene kom i slutten av forrige uke. Vi hadde fått høre at vi måtte betale for parkeringen, men ikke hvor mye. Når det kom frem at det ville koste 20 euro pr. dag, så ville det vært løgn å påstå at vi var veldig fornøyde. Det tilsvarer ca. 150,- norske kroner. Vi kjører to biler og må betale for tre dager, kjapt regnet blir dette 900,- kroner i parkeringsgebyr! Ikke en nyhet som trakk smilebåndene oppover med andre ord. Men, hva er vel bedre enn svigermødre som stiller opp og sponser turen med 1000,-! Det er Tinas svigermor som har kommet på banen, Lillegull Hosen. Landslaget takker så meget!

Hund i Sentrum sponser deler av turen vår.


Hund i Sentrum sponser en bil gjennom Tyskland med 1000,-. Hund i Sentrum har avdelinger i Oslo og på Mysen, Østfold. Hos Hund i Sentrum finner du kurs for de fleste. Ved siden av valpe- og hverdagskurs kan du lære om agility, freestyle, bruks og lydighet for å nevne noe. Skolen drives av Linn Guldvik, og har knyttet til seg mange dyktige instruktører. Gå gjerne innom en tur og se om de har et kurs du kunne tenke deg å delta på med din hund! Landslaget takker så meget!


torsdag 10. mai 2012

VM nærmer seg


Som de fleste sikkert har fått med seg, så nærmer VM seg med stormskritt. Forberedelsene er i full gang i kulissene, og allerede førstkommende tirsdag seiler vi over bøljan blå med Stena over til Danmark. Deretter skal det kjøres hele veien ned til Ruhpolding i Tyskland hvor jeg tenker at Ole Lukkøye venter på oss. Allerede på torsdag begynner det å skje saker. 17. Mai feires for vår del med trening av hund i ringen. Fredagen skal vi kun nye HTM, mens det braker løs for vår del på lørdag. Tina starter som nummer 11, Jessica som nummer 29 og Marianne som nummer 28. Finalen vil gå på søndagen, så blir det spennende å se om vi bare blir tilskuere eller får med oss noen ekvipasjer selv.

Vi kommer til å holde dere alle oppdatert underveis. Fotoapparat, filmkamera og PC medbringes. Jeg vet ikke om det vil være nett på stedet slik at vi kan oppdatere kontinuerlig, eller om det blir en samleoppdatering på kvelden. Men, samme hvordan det blir: Følg med i bloggen, kom gjerne med masse støtte erklæringer og heiarop! Vi kommer til å trenge all deres støtte når vi legger ut på vår store ekspedisjon! Det er mye spenning og nerver som svirrer rundt nå, når de siste dagene tikker avgårde...

Vi vil i samme anledning takke alle som har sponset denne turen og videre fremtid for landslaget. Uten dere hadde dette blitt vanskelig å gjennomføre!


Arenaen hvor mesterskapet skal foregå. Den blir på "stusselige" 45 x 25 meter!

Gnisten Hundeskole er med på å sponse reiseruta vår!


 Gnisten Hundeskole i Svenseid, Telemark sponser turen vår med 1000,- kroner. Hundeskolen drives av Eva Byrkjeland som også er formann i Norsk Freestyleforening og deltager på landslaget. Hos Gnisten finner du valpe- og hverdagslydighetskurs, freestyle-, agility- og sporkurs. Treningsgruppen Gnisten for alle er et treningstilbud for alle som har gått kurs ved hundeskolen og består av en trivelig gjeng som trener annenhver søndag. Hele tre av deltagerne på landslaget er med i denne treningsgruppen! Hundeskolen benytter seg kun av positive treningsmetoder.

Første treningssamling

Under helgen som var hadde vi vår første landslagssamling. 9 spente mennesker så frem til masse god hundetrening og hyggelig samvær. Lite var vi forberedt på sure gubber og dårlig kundeservice!

Vårt møte med campingplassen ble nemlig et kapittel for seg selv. Vi skulle bo på Utne Camping i Greåker, Østfold. Jeg ringte og spurte om treningsmuligheter på stedet, og det bød ikke på noe problem det fikk jeg beskjed om. Så feil kan vi ta, for da Jessica ringer dem på lørdagsmorgen, kunne vi nemlig ikke trene hund der allikevel. De kunne ikke være løse i tilfelle de gjorde fra seg. I tillegg var mannen i andre enden ikke så veldig blid. Med tanke på behandlingen jeg selv fikk på telefonen dagen før, var vi mildt sagt ikke imponert. Hytten Eva, Silje og Tina sov på var av heller stusselig kvalitet, og med tanke på at noen av oss sov i en skikkelig enorm campingvogn til samme pris, så var det nok noen som følte seg snytt. Vi et i hvertfall hvor vi ikke skal ha neste treff! Sånn det var dagens "reklame", over til det som var hovedpoenget med samlingen vår.

Vi var jo selvsagt i Østfold for å trene hund! Litt improvisasjon ble det jo pga. ovennevnte situasjon. Første møte ble på en Marché veikro, siden det var så vanskelig å få plass på campingen tidligere og heldigvis hadde vi med lokalkjente Aina som fant en flott treningplass til oss ved Rolvsøyhallen, så trening ble det! Alle fikk mulighet til å vise hvor langt de hadde kommet og fikk innspill fra resten av gjengen på hva som var bra og hva som kunne forbedres. Målet er at alle skal jobbe mot et klasse 3 program og her var det mye spennende å se! Masse kreativitet og flott hundetrening, jeg må virkelig si at jeg venter spent på fortsettelsen! Følg med, vi kommer til en ring nær deg!

Her er et par bilder tatt av Eva Byrkjeland. Flere kommer senere.

Uten mat og drikke, duger faktisk helten ikke!
Anniken og Scott har en spennende tid foran seg i ringen når de nå
debuterer i klasse 2.

Jippi ser litt skeptisk ut til mors påkledning, men
dette er et team man skal passe seg for utover!

Kjærligheten står i høysete når Enja og Annette danser.

Hund-1 er med på å sponse landslaget


Hund-1 har i år valgt og sponse oss med 5000,- kroner. 2110,- av disse blir satt av til turen gjennom Tyskland og resten sparer vi til senere mesterskap. Hund-1 er en hundeutstyrsbutikk som har spesialisert seg på stell og pleie av hunden. Du finner de på Jaren, men også rundt omkring på mange utstillinger her i landet. På nettbutikken deres finner du et stort og spennende utvalg i fønere, stellebord, børster og sjampoer med mer, og jeg oppfordrer alle til å ta en titt på hva de har.

De bidro også med sponsing til landslaget i 2011.

lørdag 5. mai 2012

Råde Hund sponser deler av reiseruten vår.


Råde Hund i Østfold sponser oss med 1000,- kroner. Dette dekker reisen fra Frederikshavn til tysklandsgrensa og en bil hjem igjen samme strekning. Råde Hund tilbyr trivelige kurs for nybegynnere og erfarne og hunder i alle aldre. De har også mange spennende kurs med innleide instruktører. De tilbyr også fysioterapi/rehabilitering samt klipp av hunden din. Ta en tur inn på hjemmesiden deres og se om det er noe som passer deg.




torsdag 3. mai 2012

Norsk Freestyleforening bidrar til turen vår.

Fra Norsk Freestyleforening får vi 5000,- som kommer til å dekke en god del av hotellregningen vår. NFF er kreativ lydighets interesseforening, og de gjør en meget stor jobb for denne sporten her i Norge. Du kan støtte deres arbeid ved å bli medlem. Du vil da få tilsendt et medlemsblad flere ganger i året og få tilbud om rimeligere kurs som foreningen arrangerer enn om du ikke er medlem. Foreningen arrangerer også flere stevner i året og uten dem spørs det om det i det hele tatt hadde vært noe freestyle og heelwork to music i Norge i dag.


Presentasjon av Marianne og Vikki


Jeg heter Marianne Aas og har vært så heldig å få være med på landslaget i kreativ lydighet med min aussie (Australian shepherd) Vikki. Jeg har alltid vært glad i hund og begynte tidlig å passe hunder i nabolaget. Hunter, en elghund, er min første hund, og skulle egentlig bare være hos oss en periode til vi «kom over tapet av pus». Det skjedde nok ikke, for 15 år gamle Hunter bor hos meg enda.. Som hund nummer to fikk jeg golden retrieveren Sessa, som ofte var på agilitykonkurranser og kunne utallige triks. Jeg er sikker på at hun var verdens beste hund, og det var veldig trist da jeg mistet henne for et halvt år siden. 

Vikki er blitt fire år allerede, og på fint heter hun Memory of Sara av Sea Perto. Vi var så heldige å få være med på Nordisk mesterskap i freestyle i 2011 og fikk en 5. plass. Vi fikk også lov til å representere Norge i freestyle på Crufts (England), og fikk da en 7. plass. Ved siden av freestyle så trener Vikki også agility, lydighet og litt spor, samtidig som hun er en god trekkhund på ski og kløvhund på sommerfjellet.